Vi ska renovera vårt lilla uthus. Tanken är att det ska bli en liten pysselstuga och verkstad där vi kan hålla på med alla våra små projekt. Vi har ju alltid minst tre, fyra projekt igång. Just nu håller jag på och lära mig att måla med akvareller och eftersom vi bor så litet så vill jag inte hålla på och plocka undan efter mig varje gång. Då är ju ett litet uthus som kan fungera som pysselstuga perfekt. Där kan jag ju låta grejerna stå kvar framme när jag är klar för dagen. Och Göran, han håller som vanligt på med sin elcykel.

Tusen bollar i luften

Vi har en liten stuga på tomten som vi inte använder i nuläget så där tänkte vi dra igång en renovering. Vi har redan rivit ut golvet och ska börja regla upp för att lägga in ett massivt furugolv. Det kommer bli mycket gamla rustika material eftersom den lilla stugan är rätt gammal och vi vill att det ska följa samma stil som den har i original. Nästa del i projektet blir att regla upp takstommarna så att vi kan ta bort innerväggen och skapa ett enda stort och luftigt rum av det hela. Tanken är då att vi öppnar upp mot nock så vi får ordentligt med takhöjd också.

Efter det är planen att regla upp för väggar och sätta OSB-skivor och gips. Vi kommer försöka dela upp rummet med en verkstadsdel på en av väggarna och själva pysseldelen i andra ändan. Jag har hittat en gammal snickarbänk på nätet som vi ska ha i verkstadsdelen. Det blir den som får agera arbetsbänk och sedan ska vi även lösa lite bra förvaring på väggen med någon form av hyllsystem men det tar vi i ett senare skede. Just nu är jag på jakt efter ett bord i modell större med förvaring undertill. Inte helt lätt att hitta faktiskt. Vi kanske får bygga ett själva till slut?

augusti 31, 2018

Kommentera